Reesterifikace řepkového oleje ve zpětnovazebném reaktoru - Friess, Robert (Univerzita Pardubice, 1995)
Byla proměřována reesterifikace řepkového oleje alkalicky katalyzovaná methanolem pomocí KOH. Tato reakce byla provedena ve zpětnovazebném reaktoru se spektrofotometrickou indikací a v reaktoru s konstantní objemovou rychlostí nástřiku. Byly nalezeny vhodné experimentální podmínky a získaná směs methylesterů ze zpětnovazebného reaktoru a z reaktoru s konstantní objemovou rychlostí byla separována a čištěna fyzikálně chemickými postupy.
Reesterification of raps oil in feedback reactor
Keywords: Bionafta; řepkový olej; reesterifikace; zpětnovazebný reaktor; spektrofotometrická indikace