Analýza řešení dopravních přestupků v rámci obce s rozšířenou působností a návrh změn - Pavka, Roman (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopravních přestupků a analýzou projednávání dopravních přestupků na úřadu obce s rozšířenou působností. Jednotlivé části analýz se zaměřují na právní předpisy dopravních přestupků, dopravní přestupky, vybavení a zaměstnance kanceláře oddělení dopravních přestupků a technologický postup přestupkového řízení. Autor do práce zahrnul popis správních orgánů řešící dopravní přestupky, zpracoval modelový příklad dopravního přestupku a jeho následného projednávání. V návrhové části práce jsou uvedeny autorovy relevantní změny procesního průběhu při projednávání dopravních přestupků.
The analysis of traffic offense hearings at the municipality with extended powers and draft amendments
Keywords: dopravní přestupky; kancelář oddělení dopravních přestupků; přestupkové řízení; software; úřad obce s rozšířenou působností.; trraffic offences; traffic offence department´s office; misdemeanor proceeding; software; municipality with extended powers