Právní záruky zákonnosti hospodárnosti a účelnosti ve veřejné správě - Pištěková, Jana (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce je zaměřena na zvláštní státní kontrolu, jejímž nositelem je právě Nejvyšší kontrolní úřad a objektem veřejná správa. Zabývá se popisem, rozborem a hodnocením činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu ČR. Pro ilustraci jsou uvedeny i některé konkrétní případy prováděných kontrol.
Keywords: právo; právní záruky; hospodaření; Kontrola; kontrolní úřady; Spolková republika Německo; veřejná správa