Determinanty pracovní spokojenosti - Orbanová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se snaží definovat pojem pracovní spokojenost a najít nejvýznamnější determinanty pracovní spokojenosti. Teoretická část se opírá o již známé přístupy, zejména o Maslowovu hierarchii potřeb a Herzbergovu teorii dvou faktorů. Součástí práce je i vyhodnocení dotazníkového šetření. Cílem šetření bylo zjistit nejčastější faktory spokojenosti a nespokojenosti v dané společnosti.
Determinants of job satisfaction
Keywords: Job Satisfaction; Motivation; Maslow's hierarchy of needs; Herzberg's motivation-hygiene theory based on two factors; determinants of job satisfaction; Pracovní spokojenost; Motivace; Maslowova hierarchie potřeb; Herzbergova teorie dvou faktorů; determinanty pracovní spokojenosti