Spotřeba domácností v ČR a její dynamika - Blažková, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá spotřebou domácností. Cílem této práce je provést analýzu vývoje spotřeby domácností v ČR v letech 1995 - 2008. Práce obsahuje teoretické vymezení spotřeby domácností a popis hlavních přístupů k teorii spotřební funkce. Dále se zabývá analýzou vývoje spotřeby domácností ve sledovaném období, identifikací faktorů ovlivňujících vývoj a výši spotřeby domácností, zhodnocením jejich vlivu a nalezením modelů spotřeby. Součástí práce je zhodnocení struktury spotřebních výdajů domácností a provedení komparace spotřeby domácností v ČR s vybranými zeměmi EU.
The household consumption and its dynamics in the Czech Republic
Keywords: Česká statistický úřad; Spotřeba; domácnosti; klasifikace CZ-COICOP; statistika; Czech Statistical Office; consumption; household; classification CZ-COICOP; statistics