Systém pro plánování a evidenci jízd s možností dynamického rozšíření - Růt, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem diplomové práce je UML analýza a vývoj softwaru sloužícího pro plánování a evidenci jízd řidičů a vozidel a jejich online sledování za pomoci GPS a mobilních technologií. Software dále umožňuje dynamické rozšíření funkcionality pomocí knihoven. Program je vytvořen ve vývojovém prostředí Visual Studio 2008 Professional za pomoci programovacího jazyka C\#. Desktopová část aplikace je určena pro prostředí Windows XP a vyšší, mobilní část pro prostředí Windows Mobile 6.0 až 6.5. Databáze je typu Microsoft SQL Server 2008. Aplikace je řešena jako online s přístupem pomocí uživatelského jména a hesla. Tyto údaje jsou uloženy v zašifrované podobě na databázovém serveru. Každý uživatel má umožněny pouze operace dle nastaveného oprávnění, které může měnit pouze administrátor. Prostředí je vytvořeno jako vícejazyčné (angličtina, čeština), ovládané myší a klávesnicí. Aplikace dále umožňuje generovat výstupní sestavy dle výběru uživatele.
System for planning and registration trips with the possibility of dynamic extension
Keywords: evidence; plánování; Správa; GPS; jízda; vozidlo; mapa; registration; planning; Management; generating; vehicle; map