The influence of Charles Robert Maturin´s Melmoth the wanderer on Oscar Wilde´s Picture of Dorian Gray - Hůlka, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce zkoumá vliv románu Charlese Maturina Melmoth poutník na dílo Oscara Wilda Obraz Doriana Graye, vliv, který je široce uznáván, nicméně nebyl doposud hlouběji analyzován. Analýza spojitostí mezi oběma díly je zde použita jako nástroj, umožňující určit do jaké míry a jakým způsobem použil Wilde prvky z Maturninova díla.
Vliv díla Charlese Roberta Maturina Melmoth poutník na román Oscara Wilda Obraz Doriana Graye
Keywords: Wilde, Oscar; Maturin, Charles Robert; analýza románu; vliv