Československo-etiopské vztahy - Dvořáček, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na vývoj československo-etiopských vztahů v letech 1955-1974. Podává stručný nástin moderních dějin Etiopie se zaměřením na postavu císaře Haile Selassie I. Dále popisuje vývoj vzájemných styků obou států, zvláště v ohledu politickém a hospodářském. Důraz je kladen na okolnosti vzniku zastupitelského úřadu v Addis Abebě a jeho vliv na rozšíření spolupráce mezi Československem a Etiopií.
Czechoslovak-Ethiopian relations 1955-1974
Keywords: Diplomacie; vyslanectví; Etiopie; Haile Selassie; vztahy; diplomacy; embassy; Etiopia; relations