Stafylokokové alimentární intoxikace - Benda, Pavel (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce pojednává o závažnosti potravních intoxikací způsobených patogenními mikroby a jejich exoprodukty s úzkým zaměřením na stafylokoky zejména Staphylococus aureus a jeho enterotoxiny.
Staphylococcal food poisoning
Keywords: potraviny; intoxikace; patogenní mikroorganismy; stafylokoky