Návrh SW nástroje pro zpracování bezpečnostních listů dle 2001/58/EC - Starý, Milan (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce si klade za cíl seznámit čtenáře s důvody vzniku poptávky po aplikaci pro správu bezpečnostních listů a postupem při návrhu a vývoji softwarových aplikací obecně. Smyslem práce je navrhnout aplikaci pro zpracování bezpečnostních listů chemických materiálů podle směrnice Evropské unie 2001/58/EC. Pozornost je věnována popisu bezpečnostního listu, a to jak jeho formě, tak užití. Zmapováno je jeho uplatnění při správě rizik a dodržování zákonného rámce předpisů Evropské unie v oblasti bezpečnostního managementu chemického průmyslu. Návrh aplikace je použitelný pro další proces vývoje aplikací.
Design of a software tool for the processing of material safety data sheets according to 2001/58/EC
Keywords: chemical industry; material safety data sheets; MSDS; analyses; applications; chemický průmysl; bezpečnostní listy; MSDS; analýzy; aplikace