Spisovatel Jan Poláček vlastními slovy i pohledem jiných - Vilkusová, Sára (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na osobnost a tvorbu českého prozaika Jana Poláčka. V teoretické části byly představeny aspekty, na které bude později nahlédnuto u jednotlivých děl. Rovněž byla představena metoda orální historie a vývoj české literatury po roce 1989. Kapitoly související přímo s osobou Jana Poláčka doprovází úryvky z rozhovoru a e-mailové korespondence. Také bylo naznačeno, do jaké míry má veřejnost možnost seznámit se s autorovou tvorbou prostřednictvím médií. V neposlední řadě byl proveden nástin kritické recepce Poláčkových děl.
A focus on writer Jan Poláček through his words and other's perspective
Keywords: Poláček, Jan; současná česká próza; orální historie; paratexty; mediální ohlas; česká literární kritika; Poláček, Jan; present Czech prose; oral history; paratexts; media response; Czech literary criticism