Mikroorganismy vyskytující se ve spermatu chovných kanců - Gančarčíková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na mikroorganismy, které se vyskytují v ejakulátech chovných kanců a na vliv těchto mikrobů na parametry spermií. Tato práce také shrnuje možné zdroje kontaminace ejakulátů. Dále uvádí postup po odběru vzorku, to znamená skladování spermií a přidávání látek, které chrání a vyživují ejakulát.
Microorganisms in semen of breeding boars
Keywords: bakterie; ejakuláty; kontaminace; kanci; bacteria; ejaculate; contamination; boars