Daňové zatížení obchodní společnosti - Divišová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2025)
Předmětem mé bakalářské práce je optimalizace daňového zatížení právnické osoby, tedy snížení daňové povinnosti v souladu s českým zákonem. Teoretická část je zaměřena na fungování daňového systému České republiky, včetně daňových zásad, vlastností daní a jejich funkcí. Dále se věnuje konstrukčním prvkům daně z příjmů právnických osob, jako jsou subjekt daně, předmět daně, základ daně a zdaňovací období. Praktická část se zaměřuje na konkrétní společnost, na kterou jsou aplikovány teoretické poznatky s cílem optimalizovat její daňové zatížení. Jsou zde navržena úsporná řešení podle české legislativy s porovnáním výsledku před a po optimalizaci daňového zatížení.
Tax burden of a business company
Keywords: daň z příjmů právnických osob; optimalizace daně; daně společnosti s ručeným omezeným; corporate income tax; tax optimization; limited liability company taxes