Jedinec a stát - kontrola nebo svoboda? - Horáčková, Jana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce pojednává o pojetí lidských práv v totalitních systémech a politických hnutích a o potencionálních místech vzniku konfliktu mezi státní kontrolou a občanskými právy.
Individual and state - freedom or control?
Keywords: Lidská práva; ideologie; státní moc; svoboda jednotlivce; stát; totalita; demokracie; občanská práva