Transparentnost uskutečnění zdanitelného plnění a daňová povinnost k DPH - Sturm, František (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou stanovení data uskutečnění zdanitelného plnění a současně stanovením data uskutečnění plnění u všech subjektů podléhajících této dani. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části se nachází vymezení některých problematických pojmů zákona o dani z přidané hodnoty a převážná teoretická část této práce. Druhá část je založena na dotazníkovém šetření, zjišťování informací o pohledu občanů na transparentnost uskutečnění zdanitelného plnění a daňové povinnosti k DPH a jeho následné vyhodnocení.
Transparency of chargeable event and chargeability of value added tax
Keywords: Taxes; VAX; transparency; Daně; DPH; transparentnost; zdanitelné plnění; daňové povinnosti