Poskytování základního sociálního poradenství z pohledu sociálních pracovníků městského úřadu - Vytlačilová, Anna (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá poskytováním základního sociálního poradenství z pohledu sociálních pracovníků městského úřadu. Teoretická část je zaměřena na vymezení sociálního poradenství, možné faktory ovlivňující jeho poskytování, popis sociální práce a kompetencí sociálních pracovníků působících ve veřejné správě. Cílem výzkumné části bylo zjistit, jak sociální pracovníci vybraného městského úřadu přistupují k poskytování základního sociálního poradenství. Využita byla kvalitativní výzkumná metoda: sběr dat byl proveden pomocí polostrukturovaného rozhovoru, pro následné zpracování byla využita tematická analýza.
Providing basic social counselling from the point of view of the social workers of the municipal authority
Keywords: sociální poradenství; sociální pracovníci; klienti; informace; obce; social counselling; social workers; clients; information; municipalities