Balanced scorecard jako inovační nástroj strategického managementu obcí a regionů - Stříteská, Michaela (Univerzita Pardubice, 2008)
V současné době je územní samospráva vystavena silnému tlaku na zlepšení kvality a efektivnosti poskytovaných služeb, zvýšení transparentnosti a odpovědnosti. Manažeři působící na místní a regionální úrovni hledají inovativní manažerské nástroje pro realizaci strategie a posílení participace občanů na řízení věcí veřejných. Koncept nazvaný Balanced Scorecard reprezentuje nový model strategického managementu, který již uspěl v soukromém sektoru.
Balanced scorecard as an innovative instrument for strategic management of municipalities and regions
Keywords: Strategický management; strategické plánování; Územní samospráva; měření výkonnosti; Strategic Management; Strategic Planning; Local government; Balanced ScoreCard; Performance Measurement