Vybrané ekonomické aspekty obchodu se zlatem ve světě - Bolebruch, Erik (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá vybranými aspekty obchodování se zlatem z pohledu manažera, ekonoma, investora. Přibližuje zlato především jako investiční nástroj. Teoretická část uvádí do problematiky základních pojmů, historie a komoditního trhu. Praktická část je spojena s globálním obchodováním se zlatem, především ale s ekonomickou analýzou ceny zlata a s faktory ovlivňující výši ceny.
Selected economic aspects of trade in gold in the world
Keywords: zlato; cena zlata; burza; trhy; USD; oz; komodity; gold; gold price; stock market; market; US dollar; troy ounce; commodity