Korespondence Albrechta z Fürstenberka s Vratislavem z Pernštejna a Alžbětou z Pernštejna - Zvárová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2019)
Předkládaná práce přináší analýzu rodinných vazeb mezi Fürstenberky a Pernštejny ve druhé polovině 16. století. V popředí zájmu stojí manželské soužití Albrechta z Fürstenberka a Alžběty z Pernštejna, jež bude představeno na základě dochované korespondence. Druhou linii práce tvoří klientský vztah sledovaný na pozadí korespondence Albrechta z Fürstenberka Vratislavu z Pernštejna. Práce vychází z přepisů německy psané korespondence dochované v knížecím archivu Fürstenberků v Donaueschingenu.
Correspondence of Albrecht von Fürstenberg with Wratislaw von Pernstein and Elisabeth von Pernstein
Keywords: klientský vztah; sňatková politika; šlechta; korespondence; raný novověk; klient; patron; Pernštejni; Fürstenberkové; client relationship; marriage policy; nobility; correspondence; early modern history; patron; client; Pernstein; Fürstenberg