MUDr. Robert Musil - Skálová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se skládá z pěti kapitol. Práce se věnuje soukromému, profesnímu a spolkovému životu MUDr. Roberta Musila, který žil v letech 1862 - 1941. Zabývá se všemi výše uvedenými akvititami lékaře 20. století. První kapitola se zabývá jeho dětstvím a studijními léty. Druhá kapitola popisuje jeho práci lékaře ve funkci primáře chrudimské nemocnice i jeho manželství. Třetí kapitola je věnována činnosti ve spolcích. Čtvrtá kapitola se zabývá literární tvorbou MUDr. Roberta Musila. Hlavním informačním zdrojem je fond pozůstalosti MUDr. Roberta Musila.
MUDr. Robert Musil
Keywords: MUDr. Robert Musil guilds; Marie Musilová; public health; guilds; MUDr. Robert Musil; Marie Musilová; Zdravotnictví; Spolky