Průzkum filigránů z chrudimských městských knih od roku 1439 do roku 1787 - Stružová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce za zabývá průzkumem filigránů v Chrudimských městských knihách od roku 1439 až do roku 1787. Filigrány jsou zakresleny a seřazeny podle papíren, kde vznikaly. Je připojena i mapa a grafy, které znázorňují počet nalezených filigránů v knihách.
Exploration of filigrees from Chrudim city books from 1439 to 1787
Keywords: filigrány; Chrudim; papírny; ruční papír; filigree; paper mills; handmade paper