Vliv současné pandemie na psychiku člověka - Špulková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Cílem této diplomové práce je zjistit, jak působí pandemie na psychiku člověka. V teoretické části budou vymezeny pojmy pandemie a psychika. V dalších kapitolách budou popsány vybrané pandemie a následně vliv pandemie na život a psychiku jedince. V práci bude realizován kvantitativní výzkum. Bude prováděn pomocí dotazníku. Cílem kvantitativního výzkumu je zjistit, jak pandemie dokáže ovlivnit psychiku jedince. Zkoumaným vzorkem budou lidé ve věku 18-35 let.
The impact of the current pandemic on the human psyche
Keywords: psychika; pandemie; covid-19; pandemic; psyche; covid-19