Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné - Široká, Nikola (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zabývá biologicky aktivními látkami. Pozornost je věnována složení trnky obecné a jejímu využití. Dále jsou specifikovány účinky na lidské zdraví. V neposlední řadě jsou v této práci popsané metody pro stanovení přírodních potravinářských barviv obsažených v trnce obecné.
Biologically-acitve substances in blackthorn fruits
Keywords: trnka obecná; barviva; fyziologické účinky; antioxidant; blackthorn fruits; pigment; physiological effects; antioxidant