Analýza procesu zavádění environmentálních systémů řízení do podnikového managementu - Žampová, Andrea (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá problematikou zavádění environmentálně orientovaného systému řízení do podniků, standardy pro jeho zavádění a rozdíly legislativy ČR a EU v oblasti životního prostředí. V praktické části je popsáno zavádění EMS v akciové společnosti Znovín Znojmo a v akciové společnosti Nová huť v Ostravě.
Analysis of establishment process of environmental management system for enterprises management
Keywords: Životní prostředí; environmentální management; environmentální systém řízení; podniky; Strategie