Toxikologická analýza karbonylových sloučenin v životním prostředí - Špaček, Mojmír (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá stanovením vybraných karboxylových sloučenin metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s využitím předkolonové offline derivatizace. Pro stanovení je využita reakce s 2,4-dinitrofenylhydrazinem za tvorby příslušných hydrazonů karbonylových sloučenin. V práci je sledován vliv složení matrice vzorku i podmínek odběru na výtěžnost metody.
Toxicological analysis of carbonyl compounds in the environment
Keywords: kapalinová chromatografie; karbonylové sloučeniny; ovzduší; Emise; imise