Jak učitel na 1. stupni ZŠ ovlivňuje vztah dítěte ke škole a ke vzdělání - Bočková, Petra (Univerzita Pardubice, 2020)
Závěrečná práce doplňujícího pedagogického studia je zaměřena na aktuální informace o vývoji a potřebách dětí, o proměně mozku v čase růstu, jak motivace působí na děti. V práci popisuji tři typy přístupů ke vzdělání a k výchově, různé typy vzdělávání, metody výuky a vliv vzdělávání na společnost.
Keywords: mozek; vývoj; děti; motivace; vzdělávání; výchova; škola; učitel; žák; brain; evolution; children; motivation; education; upbringing; school; teacher; pupil