Leštěné a modifikované stříbrné pevné amalgámové elektrody pro voltametrická měření - Fadrná, Renáta (Univerzita Pardubice, 2004)
Leštěná stříbrná pevná amalgámová elektroda se jeví jako vhodná alternativa k visicí rtuťové kapkové elektrodě. Cílem práce bylo širší studium vlastností a analytického využití této elektrody či elektrody se rtutí modifikovaným povrchem v porovnání s HMDE.
The polished and modified silver solid amalgam electrodes on voltametric measurements
Keywords: pevné amalgamy; amalgamové elektrody; voltametrie; rtuťové kapkové elektrody; rtuťový film