Dětská paliativní péče z pohledu dětských sester - Prachařová, Iva (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dětské paliativní péče, konkrétně tím, jak jsou dětské sestry připraveny na její zvládání. V teoretické části je přiblížena dětská paliativa a možnosti vzdělávání se v této oblasti a také je zdůrazněn význam dětské sestry coby nepostradatelného článku této péče. Praktická část je provedena metodou kvalitativního sběru dat od dětských sester, které tuto péči vykonávají. Cílem rozhovorů bylo zjistit, jak dětské sestry vnímají dětskou paliativní péči, jak na ni jsou připraveny a co pokládají za klíčový bod této péče.
Pediatric palliative care from the perspective of pediatric nurses
Keywords: paliativní péče; dětská sestra; děti; umírání; palliative care; pediatric nurse; children; dying