Mikrobiální osídlení nehojících se ran - Fikejzlová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na popis nehojících se ran a mechanismus jejich hojení. Zabývá se mikroby, které nejčastěji osidlují chronické rány. Další část je zaměřena na tvorbu biofilmu v nehojících se poraněních.
Presence of microorganisms in non-healing wounds
Keywords: biofilmy; bakterie; nehojící se rány; faktory ovlivňující hojení; biofilms; bacteria; non-healing wound; factors influencing healing