Vizualizace topologie počítačové sítě - Kuchta, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce pojednává o tvorbě vhodného nástroje, který bude mapovat a graficky zobrazovat topologii počítačové sítě. Na úvod jsou představena hotová řešení a diskutovány jejich nedostatky. Následně je představen souhrn technik, jimiž je topologii možné mapovat a vizualizovat.
Visualization of computer network topology
Keywords: grafy; počítačové sítě; kreslení grafu; algoritmy řízené silou; ICMP; UDP; vizualizace sítě; mapování topologie; JUNG2; JPcap; graphs; computer networks; graph drawing; force-direct algorithm; visualization of network; topology mapping