Agresivita dětí a mládeže a její projevy - Danihelková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato závěrečná práce se zabývá studiem agresivity u dětí a mládeže a její projevy ve škole. Podrobněji rozebírá nejčastěji se vyskytující druh agresivity a tou je šikana. Dále se zabývá rozborem vlivu školy, rodiny i kamarádů na tento druh agrese a zároveň nápravnými metodami pro zabránění vzniku a rozvoje šikany. Práce dále obsahuje metodický postup nejmenované střední školy při zjištění šikany mezi studenty. Cílem závěrečné práce bylo vypracovat z dostupných zdrojů literární rešerši, věnovanou tématice agresivity dětí a mládeže a její projevy, vliv okolí na tyto děti a možnou prevenci tohoto chování.
Aggression in children and youth and its manifestations
Keywords: agresivita dětí; agresivní chování; projevy agrese; aggressive children; aggressive behavior; manifestations of aggression