Pardubická služebna gestapa jako součást nacistického perzekučního aparátu - Plachý, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Předložená práce se zabývá pardubickou služebnou gestapa v době nacistické okupace českých zemí. Snaží se charakterizovat práci členů gestapa, popsat jejich povinnosti a život v Pardubicích. Na základě pramenů a literatury rozebírá nelehké osudy členů domácího odboje a obyvatel Pardubic.
Gestapo Office in Pardubice as a Part of Nazi Persecutory Apparatus
Keywords: gestapo; vojenství; druhá světová válka; okupace; nacisté; Německo; Pardubice; military; Second World War; nazism; Germany