Zvláštní režimy DPH - Lžíčař, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou daňové povinnosti podniků aplikující zvláštní režimy DPH. V práci je podrobněji popsána platná legislativa týkající se daňových pojmů a následně i rozbor zvláštních režimů DPH. Uvedená legislativa je následně uplatněna a předvedena v několika fiktivních situacích.
Special VAT regimes
Keywords: daň z přidané hodnoty; zvláštní režimy DPH; cestovní služba; použitý majetek; investiční zlato; výpočet DPH; zákon o DPH; Value Added Tax; special VAT regimes; travel service; second-hand goods; investment gold; VAT calculation; VAT Act