Bezpečnost dat ve firemním prostředí v kontextu nasazení umělé inteligence - Nekorancová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku ochrany dat ve firemním prostředí v kontextu nasazení umělé inteligence. V teoretické části je popsán vývoj a klasifikace systémů AI, bezpečnostní a etické výzvy spojené s jejich používáním a právní rámec upravující ochranu osobních údajů. Praktická část se věnuje analýze rizik a návrhům konkrétních opatření na zajištění datové bezpečnosti při využívání AI v podnikovém prostředí. Cílem práce je nabídnout firmám přehled možných hrozeb a doporučení pro bezpečné a odpovědné nasazení umělé inteligence.
Data security in a corporate environment using artificial intelligence deployment
Keywords: umělá inteligence; bezpečnost dat; etika; GDPR; artificial intelligence; data security; ethics; GDPR