Stanovení malých koncentrací glutaraldehydu - Chvátalová, Vladimíra (Univerzita Pardubice, 1995)
V průmyslových vzorcích z výroby umělých střev pro potravinářské účely byl sledován obsah volného glutaraldehydu. Stanovení bylo provedeno siřičitanovou metodou sledovanou spektrometricky. Je založeno na titraci hydroxidových iontů uvolněných při reakci glutaraldehydu se siřičitanem kyselinou chlorovodíkovou. Výsledky získané siřičitanovou metodou byly v dobré shodě s údaji, které poskytlo polarografické stanovení.
Determination of small concentrations of glutaraldehyde
Keywords: Koncentrace; glutaraldehyd; polarografie; Spektrofotometrie; Životní prostředí