Náklady na zajištění bezpečnosti podniku - Macková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na náklady související se zajištěním bezpečnosti podniku. Cílem práce je posoudit vývoj a strukturu nákladů na zajištění bezpečnosti podniku provozujícím činnosti související s vyššími riziky a podniku provozujícím činnosti související s nižšími riziky. V první části je objasněn pojem bezpečnost podniku a jeho široké spektrum oblastí, které zahrnuje, a dále popsána oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, na kterou se bakalářská práce zaměřuje. Analytická část zkoumá vynakládání prostředků na zajištění bezpečnosti ve dvou odlišných podnicích, a to v odvětví stavebnictví a zpracovatelském průmyslu. Bylo zjištěno, že každý z podniků vynakládá rozdílné množství prostředků na zajištění bezpečného chodu podniku, a to jak z hlediska výše, tak z hlediska struktury, v jejímž rámci se řada položek odlišuje velmi výrazně.
The costs to ensure the security of the company
Keywords: bezpečnost; ochrana zdraví; náklady; rizika; security; health protection; costs; risks