Leadership vs. Management - Kruchena, Romaniia (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem managementu a leadershipu a je rozdělena do dvou částí. V první kapitole jsou popsány jednotlivé odborné pojmy a jsou identifikovány rozdíly a oblasti, kde se pojmy "leadership" a "management" prolínají. Druhá kapitola se věnuje detailnímu popisu společnosti, zahrnující historii a vývoj společnosti v průběhu času. V následující kapitole jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření a GRID testu, a na závěr práce jsou formulovány návrhy na zlepšení.
Leadership vs. Management
Keywords: management; leadership; leader; styly vedení; analýza leadera; management; leadership; leader; leadership styles; analysis of a Leader