Cestovní ruch - možnost rozvoje českého venkova - Blažková, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá možnostmi rozvoje cestovního ruchu na příkladu venkovského území městyse Česká Bělá. Práce vymezuje základní pojmy vztahující se k cestovnímu ruchu a k českému venkovu. Charakterizuje pozitivní a negativní dopady cestovního ruchu na region. Cílem práce je prostřednictvím dotazníkového šetření provedeného mezi rezidenty a analýzou regionu vygenerovat návrhy a doporučení pro potencionální rozvoj cestovního ruchu v zájmové oblasti.
Tourism - opportunity for Czech rural development
Keywords: cestovní ruch; venkov; turistika; farmaření; tourism; country-side; ranching