VLIV KVALITY ŽELEZNIČNÍ INFRASTRUKTURY NA DOJÍŽĎKU A PROSTOROVOU MIGRACI - Nachtigall, Petr (Univerzita Pardubice. Dopravní fakulta Jana Pernera, 2019)
Demografický vývoj společnosti výrazně ovlivňuje také poptávku po dopravě a opačně změny v kvalitě dopravní infrastruktury mají pozitivní i negativní vliv na demografii měst a obcí. Oba tyto jevy mají společné to, že jsou dlouhodobé, resp. že mají dlouhou dobu náběhu. Tento článek poukazuje na tyto efekty.
THE INFLUENCE OF RAILWAY INFRASTRUCTURE QUALITY ON COMUTING AND SPATIAL MIGRATION
Keywords: demografie; dopravní poptávka; dopravní síť; demography; transport demand; transport network