Návrh učebního textu pro předmět Technická příprava pro 1. ročník oboru Chemik operátor na Střední průmyslové škole chemické - Šenkýřová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2024)
Závěrečná práce doplňkového pedagogického studia je zaměřena na zpracování učiva předmětu Technická příprava formou učebního textu. Cílem této práce je shrnout problematiku materiálů, jejich vlastností, povrchové úpravy a využití. Dále je shrnuta i bezpečnost v chemickém průmyslu a látkové bilance. Poskytnutý text je určen pro studenty 1. ročníku nástavbového studia oboru Chemik operátor na Střední průmyslové škole chemické Pardubice.
Preparation of the textbook for the Subject Technical Preparation for the 1st year of the Chemical Operator at the Secondary Technical School of Chemistry
Keywords: učební text; průmyslové materiály; látkové bilance; bezpečnost; střední škola; didactic text; industrial materials; material balances; safety; high school