Meziprodukty organických fluorescenčních chromoforů - syntéza a základní charakterizace - Mausová, Anna (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a experimentální část. V teoretické části se zaobírám tématem fluorescence, popisem barevnosti látek a bio zobrazovacími metodami. Dále jsem provedla rešerši na téma substituované trans-stilbeny s ohledem na jejich syntézu a optické vlastnosti. Na konec teoretické části je umístěn návrh syntézy cílové molekuly. V experimentální části jsem provedla ověření navržené syntézy v laboratorním měřítku a charakterizovala jsem cílovou molekulu UV-vis a fluorescenční spektroskopií.
Intermediates of organic fluorescence chromophores - synthesis and basic characterization
Keywords: fluorescence; barvy; bio zobrazování; trans-stilben; fluorescence; colors; bioimaging; trans-stilbene