Magie v současné alternativní religiozitě - Novák, Martin (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá magií v současné alternativní religiozitě v české společnosti. Jednotlivé kapitoly pojednávají o českých společenstvých, jenž provozují magii. Zvláštní kapitoly jsou věnovány vztahu magie a náboženství a historickému přehledu myšlenkového vývoje magie.
Magic in today's alternative religiozity
Keywords: magie; Náboženství; religiozita; transcendence; rituály; Česko