Posouzení adekvátnosti majetkové a kapitálové struktury podniku - Polívková, Jitka (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce popisuje majetkovou a kapitálovou strukturu podniku a dále poukazuje na možné odlišnosti těchto struktur u podniků různého zaměření. Cílem je tedy charakterizovat majetkovou a kapitálovou strukturu podniku z teoretického hlediska, uvést faktory ovlivňující obě tyto struktury, popsat strukrury vybraných podniků s různým oborem podnikání a aplikovat tyto poznatky na praxi.
Property and capital structure of enterprice (adequancy evaluation)
Keywords: majetková struktura; podniky; kapitálová struktura; finanční rozhodování; pravidla; Podnikání