Návaznost vlaků dálkové dopravy na vlaky regionální po zvýšení traťové rychlosti - Faktorová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku návaznosti spojů z trati Moravská Třebová Česká Třebová na vlaky dálkové v závislosti na změně parametrů trati, a to zvýšení traťové rychlosti na 70 km.h-1 z původních 50 km.h-1. V práci jsou popsány současné parametry tratě a jízdní řády a návrh jízdního řádu po úpravě traťové rychlosti.
Linkup of Regional Trains to Long-distance Trains After Increasing Regional Railway Speed
Keywords: jízdní řády; návaznost; regionální tratě; zvýšení rychlosti; increasing railway speed; linkup; regional railways; timetables