Funkce šamanismu v dnešní realitě - Prudičová, Hana (Univerzita Pardubice, 2002)
Popis šamanské praxe a myšlení z hlediska sociokulturního kontextu, ukázka hloubky šamanské kultury, jejího trvání a transformace některých metod sloužících k rozvoji a udržení harmonie jedince do psychologie.
Function of shamanisms today
Keywords: sociální antropologie; kulturní antropologie; šamanismus; myšlení; Kultura; techniky; rituály; léčitelství; psychologie; psychické stavy