Návrh stabilizačního systému RC modelu letadla - Zaplatílek, Luděk (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce je návrh stabilizačního systému RC modelu letadla vyrobeného z EPP. Stabilizační systém bude vystavěn na inerciálních senzorech MEMS. Výstupem práce se předpokládá hardwarové a softwarové řešení, které bude spojnicí mezi RC přijímačem a servy modelu.
The electronic stabilization system for RC flight model design
Keywords: akcelerometr; gyroskop; inerciální navigační jednotka; RC model letadla; accelerometer; gyroscope; inertial measure unit; RC flight model