Kvalita života s roztroušenou sklerózou - Mičková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se věnuje rozboru kvality života lidí s onemocněním roztroušená skleróza. V teoretické části je popsána základní anatomie mozku, diagnostika, průběh a léčba onemocnění. Dále jsou zde uvedeny možnosti rehabilitační léčby a problematika dopadu na sociální život. Průzkumná část se zaměřuje na problémy, se kterými se pacienti potýkají ve svém běžném životě. Na konci práce se nachází zhodnocení shromážděných dat.
Quality of life with multiple sclerosis
Keywords: roztroušená skleróza; autoimunitní onemocnění; kvalita života; multiple sclerosis; autoimmune diseases; quality of life