Analýza místních médií - Rebeka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je zaměřena na média, především na místní (lokální) média a jejich vliv na komunitu, její členy a její fungování a existenci. Ústředními tématy první, teoretické části, jsou média, jejich historie a vývoj, klasifikace médií a vývoj jednotlivých médií, převážně pak tištěných. Druhá, praktická část práce, se věnuje především empirickému výzkumu, zaměřenému na spokojenost obyvatel Pardubic a blízkého okolí s místními médii, převážně pak s Radničním zpravodajem města Pardubic. V praktické části je uvedena analýza Radničního zpravodaje s přihlédnutím k dotazníkovému šetření a srovnání Radničního zpravodaje s několika obdobnými médii z jiných měst. V závěru je shrnutí a vyhodnocení celé práce.
Analysis local media
Keywords: média; lokální média; komunita; tisk; Pardubice; media; local media; community; print media; Pardubice