Reaktivní barviva s karboxylovou skupinou - Parchaňski, Petr (Univerzita Pardubice, 2001)
Syntéza azobarviv obsahující karboxylovou skupinu, aktivace karboxylové skupiny chlormravenčanem ethylnatým, měření adsorpčních spekter, vybarvení vlny a polyamidu.
The reactive dyes with carboxylic group
Keywords: reaktivní barviva; azobarviva; anhydridy; chlormravenčan ethylnatý; Adsorpce; vlna; polyamidy