Historie a školství malých etnik v České republice - Kinclová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem, kterým se tato práce zabývá, je historie a školství malých etnik v České republice. V celkovém měřítku ji můžeme považovat za práci teoretickou, která je rozdělena do dvou celků. V první části se zaměřuje na charakteristiku jednotlivých etnik migrujících na území České republiky, z následujících států Ukrajiny, Ruska, Bulharska a Vietnamu. A v následné druhé části je provedena deskripce jednotlivých vzdělávacích ústavů, vztahující se právě k jednotlivým minoritám.
History and Education of Small Ethnics in the Czech Republic
Keywords: historie Bulharů; historie Rusů; historie Vietnamců; historie Ukrajinců; vzdělávací systém ČR; zahraniční vzdělávání na území České republiky; history of the Bulgarians; history of Russians; history of Vietnamese; history of Ukrainians; educational system of Czech Republic; foreign education in the Czech Republic